Wat kunnen we voor jouw 1014-initiatief betekenen? Van inspiratiesessie tot begeleide implementatie, Curriculum 1014 denkt graag met je mee!

Curriculum 10-14 ontdekken

Kennismakinggesprek | We verkennen graag samen visie, ambitie en behoeften van de school en leggen uit hoe we je kunnen ondersteunen.
 
Inspiratiesessie | Wat heeft jouw 10-14-initiatief nodig? Voor inspiratie en advies werken we samen met Expeditie Tienerschool. Zij zijn ervaren in het opzetten en ontwikkelen van 1014-onderwijs en delen graag deze expertise.
 
Een 1014-proefunit | Je team wordt twee keer een dagdeel getraind in het werken met Curriculum 10-14. Na dit proeftraject vindt er een evaluatie plaats en beslis je of je lid wordt van Curriculum 10-14.

1014 onderwijs

Bij het maken van je keuze voor Curriculum 10-14 kunnen we je in contact brengen met samenwerkende scholen, zoals de Tienerschool in Sneek of Academie1014 in Almere of een van de vele IPC-basisscholen in Nederland. Vaak helpt het als je met eigen ogen ziet hoe het eraan toe gaat op school.

Hoera, je bent 1014-lid!

Community | Als je voor Curriculum 10-14 kiest word je onderdeel van de onderwijs-community van Great Learning Nederland. Dat betekent dat je kennis, ervaringen en waardevolle inzichten kunt delen met andere onderwijsprofessionals.
 
Implementatie | De implementatie van curriculum 10-14 op jouw school wordt begeleid door een trainer. Naast dat de trainer je vraagbaak is, verzorgt hij of zij vier dagdelen training per jaar, twee jaar lang.
 
Procesbegeleiding | Procesmatig werken doen we met Scrum. Onze scrumcoaches hebben veel ervaring in innovatief onderwijs en het begeleiden en opzetten daarvan. Een belangrijk kenmerk van Scrum is het continu betrekken van belanghebbenden; feedback is de brandstof. Wat is Scrum? (Externe pagina)

1014 in een notendop

Als je kiest voor het Curriculum 10-14 van Great Learning Nederland ga je een lidmaatschap aan. Dit betekent onder andere:
 

  • een up-to-date curriculum waarbij een bevlogen team leraren en onderwijsontwikkelaars op gepaste momenten vernieuwingen doorvoert. Je curriculum raakt niet verouderd.
  • toegang tot de digitale Members’ Lounge van 1014 met alle onderwijsmaterialen.
  • een tweejarig implementatietraject met trainingen en begeleiding.
  • onderdeel van de Great Learning-community met scholen wereldwijd.

Meer informatie

Subsidie ook voor 1014

Curriculum 10-14 en subsidie internationalisering

Curriculum 10-14-scholen kunnen ook voor het schooljaar ’21/’22 subsidie aanvragen voor de internationalisering van hun onderwijs. De oude IPV-regeling is vervangen voor de nieuwe subsidieregeling Internationalisering Funderend Onderwijs (IFO). De regeling stimuleert de duurzame integratie van internationalisering op school.

8 tips voor startende tienerscholen.

8 tips voor het starten van een tienerschool

Sinds 2017 is de tienerschool een begrip. In toenemende mate is er bij ouders, verzorgers, leraren én leerlingen behoefte aan een meer vloeiende overgang van het basisonderwijs naar het middelbare onderwijs. Wat kunnen we leren van die eerste initiatieven? Waar let je op bij de start van een 10-14-school?

#1014onderwijs #samenlerenverbeteren #tienerscholen

Het onderwijs van Great Learning Nederland gaat naast vele jaren onderwijservaring wereldwijd uit van onderzoeken uit de hersenwetenschap.