Wat kunnen we voor jouw 1014-onderwijs betekenen? Als je voor Curriculum 10-14 kiest word je onderdeel van de onderwijs-community van Great Learning Nederland. Dat betekent dat je kennis, ervaringen en waardevolle inzichten kunt delen met andere scholen uit het basis-, 1014- en voortgezet onderwijs, als je daar behoefte aan hebt natuurlijk.

Ook bij het maken van je keuze voor Curriculum 10-14 kunnen we je in contact brengen met samenwerkende scholen, zoals de Tienerschool in Sneek of Academie1014 in Almere of een van de vele IPC-basisscholen in Nederland. Vaak helpt het als je met eigen ogen ziet hoe het eraan toe gaat op school. #samenlerenverbeteren

Curriculum 10-14 ontdekken

Kennismakinggesprek | We gaan graag in gesprek en verkennen samen met jullie de visie, ambitie en behoefte voor 1014. We verhelderen wat we voor jullie ontwikkeling zouden kunnen betekenen. Hierna heb je de keuze uit één of meer van de volgende opties.
Inspiratiesessie | Wat heeft jouw initiatief nodig om verder te komen? Voor inspiratie en advies werken we samen met Expeditie Tienerschool. Zij zijn ervaren in het opzetten en ontwikkelen van 1014-onderwijs en delen graag deze expertise.
Een 1014-proefunit | Je team wordt twee keer een dagdeel getraind in het werken met Curriculum 10-14. In overleg kies je het thema om mee aan de slag te gaan. Na dit proeftraject vindt er een evaluatie plaats en beslis je of je lid wordt van Curriculum 10-14.

1014 onderwijs

Hoera, je bent 1014-lid!

Implementatie | De implementatie van curriculum 10-14 op jouw school wordt begeleid door een trainer. Naast dat de trainer je vraagbaak is, verzorgt hij of zij vier dagdelen training per jaar, twee jaar lang. We houden hierbij rekening met de doelen en behoeftes van de school en spreken leraren en leerlingen.
Procesbegeleiding | Procesmatig werken doen we met Scrum. Onze scrumcoaches hebben veel ervaring in innovatief onderwijs en het begeleiden en opzetten daarvan. Een belangrijk kenmerk van Scrum is het continu betrekken van belanghebbenden; feedback is de brandstof. Wat is Scrum? (Externe pagina)

1014 in een notendop

Als je kiest voor het Curriculum 10-14 van Great Learning Nederland ga je een lidmaatschap aan. Dit betekent onder andere:

  • een up-to-date curriculum waarbij een bevlogen team leraren en onderwijsontwikkelaars op gepaste momenten vernieuwingen doorvoert. Je curriculum raakt niet verouderd.
  • toegang tot de digitale Members’ Lounge van 1014 met alle onderwijsmaterialen.
  • een tweejarig implementatietraject met trainingen en begeleiding.
  • onderdeel van de Great Learning-community met scholen wereldwijd.

Meer informatie

Subsidie ook voor 1014

Curriculum 10-14 en subsidie internationalisering

Curriculum 10-14-scholen kunnen ook voor het schooljaar ’21/’22 subsidie aanvragen voor de internationalisering van hun onderwijs. De oude IPV-regeling is vervangen voor de nieuwe subsidieregeling Internationalisering Funderend Onderwijs (IFO). De regeling stimuleert de duurzame integratie van internationalisering op school.

#1014 #samenlerenverbeteren #curriculum1014

Het onderwijs van Great Learning Nederland gaat naast vele jaren onderwijservaring wereldwijd uit van onderzoeken uit de hersenwetenschap.