Mini-unit Sustainability voor 1014

Mini-unit Sustainability

Deze unit gaat over de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, ook wel de SDG’s genoemd.
 
De unit biedt voldoende lessuggesties voor één week. Idealiter begin je twee tot drie weken van te voren met de voorbereidingen. Er komen ook een aantal leergebieden en kerndoelen aan bod. De leerlingen ontdekken meer over SDG 7, 8, 9, 11, 12 en 17.
 

Gratis unit: ‘Corona-uitbraak’

We merken dat veel kinderen zorgen en vragen hebben over het Coronavirus (COVID-19). Is het echt gevaarlijk? Wat betekent het voor mij? De kans is groot dat jij als leraar aandacht wilt besteden aan deze vragen. Dit korte thema biedt inhoudelijk mogelijkheden om aan te sluiten bij leerdoelen voor aardrijkskunde, geschiedenis en burgerschap.

Onze ontwikkelaars (zelf ook bevlogen leraren!) hebben het materiaal geschreven voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs, het 10-14-onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Natuurlijk maak je de taken specifiek voor jouw leerlingen, jij kent ze als geen ander. We bieden je een reikende hand nu dit thema zo actueel is.

Gratis unit: ‘Maak je eigen Dink-kunst’

‘Maak je eigen DINK-kunst is de opvolger van de eerste thuisunit Corona-uitbraak. Die ging over aardrijkskunde en geschiedenis, deze over kunst en taal en linkt aan het thema ‘Consequenties’. De taken zijn zo ontworpen dat de kinderen er zelf mee aan de slag kunnen. Door mee te doen, en voor leerkrachten, door op afstand contact te houden zal het leren beter verlopen.

Gratis unit: ‘Groeien door delen’

Soms zegt een getal meer dan duizend woorden, zo ook nu, tijdens Corona. Aan de hand van wiskunde en aardrijkskunde vormen de leerlingen een beter beeld van de actualiteit. Bovendien laten we het beeldscherm voor wat het is en gaan we naar buiten!

De taken van Delen door groei zijn zo ontworpen dat leerlingen van 10 tot 14 jaar er zelf mee aan de slag kunnen. Het staat leerkrachten en scholen natuurlijk volledig vrij om het materiaal aan te passen, om zo ouders en leerlingen nog beter te helpen.

Het onderwijs van Great Learning Nederland gaat naast vele jaren onderwijservaring wereldwijd uit van onderzoeken uit de hersenwetenschap.